Alt du skal bruge til at starte med at gå på jagt

Vil du gå på jagt? Det kan være en underholdende hobby at gå på jagt. Før du starter, er der dog nogle ting, der er smarte at have styr på. Her gennemgåes nogle af de ting, du skal tjekke af på listen, inden du går på jagt første gang, eksempelvis er en Zeiss kikkert meget nyttig at have med sig.

Jagttegn

Alle, der ønsker at gå på jagt i Danmark, skal have jagttegn. Du kan få jagttegn, når du er over 16 år og har bestået jagtprøven. Der er flere steder, du kan tage jagtprøven, og priserne varierer en smule. Prøven består af en skriftlig del og en praktisk del. Den skriftlige del består af spørgsmål om jagt og vildt. Du får 30 minutter til at besvare 40 spørgsmål. I den praktiske del skal du vise, at du kan håndtere et skydevåben forsvarligt. 

Udstyr: Zeiss kikkerten

Når du har jagttegnet, er der en masse udstyr, du skal have fat på. Det kan du få hjælp til hos en butik med speciale i jagt. Der er nogle ting, der giver sig selv: jagtgevær, kniv, gode sko. Det kan også være smart at medbringe en Zeiss kikkert. En zeiss kikkert er en kikkert i høj kvalitet, der kan give dig gode muligheder for at se vildt på afstand. Der findes forskellige Zeiss kikkerter, så du kan finde den, der passer bedst til dit budget og dine behov. Find den eksempelvis hos Naturbutikken.

Alt udstyr kan du finde hjælp til hos jagtforretninger. De kan f.eks. også hjælpe dig med at finde den rigtige type patroner eller den rigtige Zeiss kikkert. 

På egen hånd eller i forening

Når du har styr på Zeiss kikkerten og det andet udstyr, skal du finde ud af, om du vil gå på jagt på egen hånd eller måske starte ud i en forening. En forening vil f.eks. kunne hjælpe dig med at starte godt op. Her kan du gå på fællesjagt, hvor i mødes et bestemt tidspunkt og går på jagt i fællesskab. Foreninger har både styr på regler og udstyr, og de kan derfor være en rigtig god hjælpende hånd - især hvis du lige er startet på at gå på jagt. Udover de direkte love og regler om jagt er der nemlig også jagtetik og -etikette, som man bedst lærer ved at gå sammen med andre, der har styr på det.